Wil je hulp bij het vinden en bereiken van je doelen? Bij ons gaat coachen niet om de vraag wat je wilt vermijden (problemen) maar juist om wat je wilt bereiken. Weten wat je wilt bereiken, is weten wat nodig is om het voor elkaar te krijgen. Daar helpen wij je mee.
Persoonlijke en professionele groei gaan hand in hand. Als je de wens hebt om te groeien in je werk, dan is het belangrijk jezelf goed te kennen. Als coach doen wij dat op een nuchtere en praktijkgerichte manier. We stellen samen met je een doel vast en daar werken we gericht naar toe. Tijdens de coachgesprekken bewaken wij de doelen en de structuur. Stimuleren we je om stappen te zetten die je dichter bij je doel brengen.
Je blijft zelf verantwoordelijk voor je ontwikkeling. Jij bepaalt het onderwerp, onderneemt de acties en geeft aan of we op de goede weg zijn. Hiervoor hebben wij een breed scala aan coaching technieken en juist die wisselwerking maakt coaching zo effectief.

retro 12
Wil je al heel lang een eigen bedrijf? Moet je noodgedwongen uitkijken naar een andere baan? Of weet je gewoonweg niet wat je wil?
Dan is onze loopbaan coaching iets voor jou. In onze korte, effectieve coaching nemen wij je mee om meer inzicht in jezelf te krijgen. Wat wil je nu echt, wat zijn je kwaliteiten en hoe zet je dit alles in om je droombaan te vinden.
Onze coaching start met een kennismakingsgesprek. Hier nemen we samen met jou je achtergrond en huidige situatie door. En heel belangrijk, we formuleren samen de doelstelling van het traject en stellen het plan van aanpak op.
balloon-ride-scotland
The Brainbox biedt een unieke dienst voor bedrijven, instellingen en particulieren: De Personal Brainstormer.
Een dienst voor iedereen die even vast zit in het eigen denken en die met een kleine, creatieve handreiking een sprong in het denken wil kunnen maken of de weg naar zelfstandigheid wil bewandelen.
Tijdens een gesprek leveren wij vele verfrissende ideeën en denkrichtingen. De Personal Brainstormer is niet gratis, de frisse ideeën die geleverd worden wel !

retro 40
Voor “Brain Picking” komt de vraag veelal voort uit de volgende opmerking : “Oscar, ik kreeg je naam door van ….. . Mag ik eens met je praten over hoe jij ……. hebt gedaan en hoe jij hebt kunnen helpen?”

Deze vraag krijgen wij heel regelmatig. En voor de “puntjes” kun je dan het volgende invullen:

 • Voor jezelf beginnen
 • Een renderend netwerk opzetten
 • Geld verdienen met je ideeën
 • Financiering rondkrijgen
 • Een klantenkring opbouwen
 • Succesvolle crowdfunding
 • Etc

Een korte “Brain Picking” sessie, waarbij op geheel ongedwongen wijze vragen, een problematiek of andere zaken 1 op 1 worden besproken.

The Brainbox is hiervoor, in de persoon van Oscar Dragt, de aangewezen organisatie. Dit kan op kantoor van The Brainbox of op een ongedwongen neutrale locatie plaatsvinden. Wij delen graag onze aanwezige kennis.

]ONDERNEMEN DOE JE ZO !!!!

Een succesvolle onderneming neerzetten is niet zo eenvoudig als het soms lijkt. Een groot deel van de starters redt het niet. Vaak het gevolg van onvoldoende voorbereiding en kennis van alles wat bij een goede bedrijfsvoering komt kijken.
THE BRAINBOX biedt een zeer interessante masterclass ONDERNEMERSCHAP aan voor zowel startende als al gestarte ondernemers.

Diverse onderwerpen om succesvol te ondernemen komen aan bod:
Verkoop, Marketing, Social Media, Ondernemingsplan, Wetgeving, Administratie, Verzekeringen en Financiën.

Forward Business Planning

Heeft u behoefte aan persoonlijke begeleiding bij het ondernemen ?

Richard Branson, Mark Zuckerberg en Bill Gates schrijven hun succes mede toe aan hun mentor. In Nederland is het fenomeen mentorschap nog niet echt doorgedrongen !

Als ondernemer loop je tegen veel vragen aan. Is de volgende groeistap te maken? Waarop moet je je nu echt focussen? Is export een optie? Moet ik productie uitbesteden?

Een goede mentor luistert vooral en probeert de juiste vragen te stellen. Zo dwingt hij de ondernemers na te denken over welke dingen hij wel zou moeten doen en welke nu juist niet. Een mentor kan worden ingezet in alle fases van de onderneming, voor de start maar zeker ook wanneer de ondernemer toe is aan de volgende fase in zijn ondernemerschap.

Wat zijn de kenmerken van een goede mentor:

 • De mentor luistert aandachtig en stelt de juiste vragen
 • De mentor denkt niet voor je, maar laat jou nadenken
 • De mentor weet waarover hij praat
 • De mentor kan zich goed inleven
 • De mentor durft de vinger op de zere plek te leggen
 • De mentor is een klankbord maar soms ook een “stok achter de deur”

Wij begeleiden al geruime tijd ondernemers in elke bedrijfsfase: bij de start van de onderneming, bij alle aspecten van de bedrijfsuitoefening of welke ondernemers vragen dan ook. Dat doen we in een klankbord- of mentortraject van 3-6 maanden.

Een begeleiding van ondernemer tot ondernemer. Vraag nu uw mentortraject bij ons aan.  Voor een adviestraject van 3 maanden betaalt u Euro 500,– excl. BTW.