Eerste Hulp Bij Ondernemen !

Iedereen heeft dromen over de toekomst: ‘over tien jaar ben ik …’ Soms is de weg naar je droom niet gemakkelijk! Lastige werkzaamheden, grote drukte, onzekerheid, je privé-situatie … In de meeste gevallen kun je prima je eigen zaakjes regelen, maar soms is het prettig dat een ervaren iemand naar je luistert, met je meedenkt en samen met jou naar oplossingen zoekt.
Net als in de sportwereld kan een coach je het benodigde steuntje in de rug bieden.
Als dit ook op jou van toepassing is, dan wordt het hoog tijd om eens met ons contact op te nemen.retro 50

Eerste hulp bij Ondernemen !

Iedereen heeft dromen over de toekomst: ‘over tien jaar ben ik …’ Soms is de weg naar je droom niet gemakkelijk! Lastige werkzaamheden, grote drukte, onzekerheid, je privé-situatie … In de meeste gevallen kun je prima je eigen zaakjes regelen, maar soms is het prettig dat een ervaren iemand naar je luistert, met je meedenkt en samen met jou naar oplossingen zoekt.
Net als in de sportwereld kan een coach je het benodigde steuntje in de rug bieden.
Als dit ook op jou van toepassing is, dan wordt het hoog tijd om eens met ons contact op te nemen.retro 82 - the giftbox

Klankbord voor ondernemers, door ondernemers !

Heeft u behoefte aan persoonlijke begeleiding bij het ondernemen ?

Richard Branson, Mark Zuckerberg en Bill Gates schrijven hun succes mede toe aan hun mentor. In Nederland is het fenomeen mentorschap nog niet echt doorgedrongen !

Als ondernemer loop je tegen veel vragen aan. Is de volgende groeistap te maken? Waarop moet je je nu echt focussen? Is export een optie? Moet ik productie uitbesteden?

Een goede mentor luistert vooral en probeert de juiste vragen te stellen. Zo dwingt hij de ondernemers na te denken over welke dingen hij wel zou moeten doen en welke nu juist niet. Een mentor kan worden ingezet in alle fases van de onderneming, voor de start maar zeker ook wanneer de ondernemer toe is aan de volgende fase in zijn ondernemerschap.

Wat zijn de kenmerken van een goede mentor:

 • De mentor luistert aandachtig en stelt de juiste vragen
 • De mentor denkt niet voor je, maar laat jou nadenken
 • De mentor weet waarover hij praat
 • De mentor kan zich goed inleven
 • De mentor durft de vinger op de zere plek te leggen
 • De mentor is een klankbord maar soms ook een “stok achter de deur”

Wij begeleiden al geruime tijd ondernemers in elke bedrijfsfase: bij de start van de onderneming, bij alle aspecten van de bedrijfsuitoefening of welke ondernemers vragen dan ook. Dat doen we in een klankbord- of mentortraject van 3-6 maanden.

Een begeleiding van ondernemer tot ondernemer. Vraag nu uw mentortraject bij ons aan. retro 50

Prettige Kerst en een Succesvol 2016

Wij wensen jullie een Prettige Kerst en een Succesvol 2016 !retro 49

ONDERNEMEN DOE JE ZO !!!

ONDERNEMEN DOE JE ZO !!!!

Een succesvolle onderneming neerzetten is niet zo eenvoudig als het soms lijkt. Een groot deel van de starters redt het niet. Vaak het gevolg van onvoldoende voorbereiding en kennis van alles wat bij een goede bedrijfsvoering komt kijken.
THE BRAINBOX biedt een zeer interessante workshopDungarthill - Corrour Dining room ONDERNEMERSCHAP aan voor zowel startende als al gestarte ondernemers en ook nog eens op een zeer bijzondere locatie!

Diverse onderwerpen om succesvol te ondernemen komen aan bod:
Verkoop, Marketing, Social Media, Ondernemingsplan, Wetgeving, Administratie, Verzekeringen en Financiën.

Aanmeldingen en verdere informatie via onze website of per mail.

Eigen Baas – The BrainBox – Qredits

Vandaag Kick-Off EigenBaas onderwijsprogramma van Qredits Microfinanciering Nederland, voor een groep enthousiaste Havo leerlingen van CSG Het Noordik in Almelo.

1111111EigenBaas heeft als doel om studenten in een vroeg stadium bekend te maken met ondernemerschap en om hen ondernemersvaardigheden uit de praktijk te leren. Het Qredits onderwijsprogramma biedt een compleet pakket waarin de student ervaart hoe het is om een eigen bedrijf op te zetten én om een kredietaanvraag te doen.

The BrainBox draagt hier graag haar steentje aan bij !

JE EIGEN BEDRIJF !!!
Je voelt je geroepen om een eigen bedrijf te beginnen. Dat is een prachtige gedachte. Ondernemerschap is een geweldige kans om jezelf te laten zien ten dienste van je klanten.

Maar het is ook een weg vol hobbels en gaten waarin je jezelf regelmatig zult tegenkomen. Vooral het vinden van klanten is een groot struikelblok. Iedereen kan zich inschrijven bij de Kamer van Koophandel, kaartjes laten drukken en een boekhouder vinden.

Maar dan begint het pas echt: hoe kom ik aan genoeg klanten? Daar valt of staat je succes mee.

De begeleiding van The BrainBox naar zelfstandig ondernemerschap heeft als doel dat jij klanten gaat krijgen zonder dat je als een gek moet gaan leuren met allerlei
verkooptrucjes.

We geven je praktische tools gebaseerd op onze lange ervaring.

Voor verdere informatie, neem gerust contact met ons op !

Business concept - Planning for future events.

Business concept – Planning for future events.

Specialist in frisse initiatieven !retro 12

The Brainbox biedt een aantal unieke diensten voor bedrijven, instellingen en particulieren. Diensten voor iedereen die even vastzitten in het eigen denken en die met een kleine, creatieve handreiking een sprong in het denken willen en kunnen maken. Tijdens de gesprekken leveren wij vele verfrissende ideeën en denkrichtingen.

The Brainbox is er op gericht om te helpen aan frisse en creatieve ideeën, zowel op incidentele-, regelmatige- of structurele basis.
De kracht van een frisse blik ! De toegevoegde waarde van een creatieve geest !

EVC voor Schoolleiders !

EVC voor schoolleiders

Save the Date : 1 Januari 2018.

In cao-afspraken is de registratie van schoolleiders in schaal AB t/m AE en schaal DA t/m DC+ verplicht gesteld. Alleen inschrijven in het register is hierbij niet voldoende, lees hier meer over op de site van schoolleidersregisterpo.

Voor schoolleiders die nog niet geregistreerd zijn is EVC in veel gevallen een efficiënte manier om de vereiste deskundigheid aan te tonen. EVC gaat uit van bestaande werkervaring en is daarom een laagdrempelig en toegankelijk instrument. Met een positief doorlopen EVC-traject toont een schoolleider aan dat hij/zij beschikt over de basiskwalificaties en daarmee voldoet aan de registratiecriteria. Schoolleiders dienen voor 1 januari 2018 aan de registercriteria te voldoen.

Libereaux BV, is als erkend aanbieder, door het schoolleidersregister PO geselecteerd om EVC-trajecten gericht op de beroepsstandaard schoolleider primair onderwijs uit te voeren. The BrainBox voert in opdracht van Libereaux BV de begeleiding uit van deze trajecten.
Meer informatie en uitgebreide documentatie is op aanvraag verkrijgbaar!Save The Date Thumbtack

Een frisse blik !

Oscar, ik kreeg je naam door van ….. . Mag ik eens met je praten over hoe jij ……. hebt gedaan en hoe jij hebt kunnen helpen?”

Deze vraag krijgen wij heel regelmatig. En voor de “puntjes” kun je dan het volgende invullen:

 • Voor jezelf beginnen
 • Een renderend netwerk opzetten
 • Geld verdienen met je ideeën
 • Financiering rondkrijgen
 • Een klantenkring opbouwen
 • Succesvolle crowdfunding
 • Een ondernemersplan opstellen
 • Gewoon even een klankbord nodig hebben
 • etc.

Een korte “Brain Storm” sessie, waarbij op geheel ongedwongen wijze vragen, een problematiek of andere zaken 1 op 1 worden besproken. Een frisse blik !Forward Business Planning